2008-06-20

Mot civiliserade trakter.



Varm dusch kunde vara bra, tänkte vi och tog sikte på en camping i Vegby. 190 kronor skulle det kosta, vilket även för snåljåpar som oss verkade rimligt just då. Men 125 kronor för ett årskort att använda en gång fick oss att smita därifrån och tjyvcampa på någons strandtomt.
Storsnoozande hasade vi såsmåningom ur den knöliga med ändå högst njutbara sömnen för ytterligare några mil på backiga vägar. Borås var målet. Därifrån kunde man åka tåg med cyklar, ljög kundtjänstkvinnan då jag telefonerade. Icke, sa biljettkontoret, och buss går framförallt inte, ljögs det. Buss var just vad man kunde åka, visade det sig. En njutningsblandad snopenhet över den fartfyllda färden till Göteborg infann sig.

Göteborg. Lyxigt boende hos vännen Per. Mitt i stan, fint livsprat. Tramp till Biltema för att reklamera Karins framväska som förolyckats då undertecknad varit dragare och småfobiskt tvärnitat för en huggorm någonstans i Småland eller Västergötland, med både materiell skada och köttslig smärta som följd. Äkta Göteborgsregn och häng med gamla vänner på varsitt håll. Nu har vi samlat scoutpoäng i form av granskott som kokats till saft.
Imorgon: midsommarfirande hos Per i skärgården.
Sedan lämnar vi landet.

Inga kommentarer: