2008-06-22

Campingliv

Efter en fuktig och kall dag på cykeln bestæmde vi oss før att øvernatta på en camping før førsta gången. Diska med 3 dl kallvatten på flaska och sova på en rot verkade inte så attraktivt med genomfuktiga klæder och skor.

Framme på campingen såg vi inte en kæft. Vi børjade tænka tillbaka och insåg att vi faktiskt knappt har sett några mænniskor øver huvud taget sedan vi læmnade færjan i Fredrikshavn ett dygn innan. Trots att vi passerat minst 5 byar och varit ute alla møjliga tider på dygnet var det som att hela landet firade en deprimerad långfredag. Nær vi gått 3 varv runt hela campingen och varken hittat reception eller en enda mænniska att fråga børjade vi fundera på om det kanske skett en kærnkraftsolycka och all information om det hela bara gått ut på grøtig danska før att førhindra alla stroppiga svenskar att øverleva. Det blåste mystiska ljumna vindar och ett tag var det ganska otæckt.

Då vi skramlat ihop 4 mynt som ræckte till en 6 minuter lång varmdusch var vi på godare humør æn på længe. Att det kan vara så otroligt skønt att slippa frysa i 6 minuter!
Innan vi gick och lade oss slog jag en lov runt campingen och gjorde några trendspaningar: inneprylar bland husvangsægare ær inte længre balkongblommor, utan solcellslampor och porslinsdjur. Ju fler colcellslampor man kan sætta upp runt sin lilla husvang, desto bættre, verkade det som. Den som hade mest hade sækert 25 stycken i en stadig ring runt vagnen. Vi valde dock att slå upp vårat blygsamma fjællrævstælt helt utan solceller i en skøn hørna vid en kærra som bara hade tre solcellslysen, dock med snurrande blom-propellrar runt.

Campingen låg vackert på en kulle precis vid havet, och på kvællen hade vinden stillnat. Månen speglade sig i havet och allt var tyst och lugnt. Vi stod længe insvepta i en filt och tittade ut øver havet innan sømklubban spevpte oss med till ænnu en natts stocksovning.

Inga kommentarer: